Używamy cookies aby ułatwić korzystanie ze sklepu.
Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies.
Czytaj więcej
Gastronomia to szczególna branża, w której ogromny nacisk kładzie się na zapewnienie najwyższych standardów czystości i higieny, gdzie nie ma miejsca na najmniejsze zaniedbania - w trosce o bezpieczeństwo i zdrowie gości, klientów i obsługi. Wybierając produkty, które są niezbędnym wyposażeniem kuchni i baru w każdym lokalu gastronomicznym należy wybrać te, które mają odpowiednie certyfikaty i wysoką jakość, która niesie szereg korzyści.
Zebraliśmy najważniejsze wytyczne, zalecenia i informacje dotyczące czyściw gastronomicznych i ręczników kuchennych, które polecane są dla branży gastronomicznej. Dowiedz się, co kupić by zapewnić bezpieczeństwo, komfort gościom i personelowi, a jednocześnie zmniejszyć ilość odpadów i obniżyć koszty prowadzenia lokalu.
Czyściwa gastronomiczne i ręczniki kuchenne są używane w każdej kuchni codziennie i służą do wykonywania przeróżnych czynności - osuszania żywności, wycierania rąk, odsączania płynów, wycierania blatów i sprzętów kuchennych. Muszą one być nie tylko dobrej jakości, ale przede wszystkim powinny posiadać odpowiedni certyfikat dopuszczający je do bezpośredniego kontaktu z żywnością i spełniać odpowiednie normy.
Wybierając czyściwa gastronomiczne i ręczniki kuchenne zwracaj uwagę na to, czy posiadają poniższe certyfikaty - ich logo na opakowaniu świadczy o tym, że produkt jest bezpieczny, pozbawiony nawet śladowych ilości metali ciężkich i zanieczyszczeń, może być stosowany w bezpośrednim kontakcie z żywnością nieprzetworzoną i jest dopuszczony do użytku w przemyśle spożywczym.
Odpowiedni dobór czyściw gastronomicznych to nie tylko gwarancja bezpieczeństwa - to również znaczne usprawnienie pracy personelu oraz… zmniejszenie wydatków! Dobrej jakości czyściwo kuchenne, umieszczone w odpowiednim dozowniku pozwoli Ci oszczędzić pieniądze!
Pamiętaj, że to co najtańsze nigdy się nie opłaca - jeśli chcesz faktycznie obniżyć swoje stałe wydatki związane z prowadzeniem restauracji lub lokalu gastronomicznego, wybierz takie czyściwa gastronomiczne, które są chłonne, mięsiste i dzięki temu wydajne.
Naszym klientom z branży gastronomicznej rekomendujemy głównie czyściwa celulozowe, które spełniają oczekiwania najbardziej wymagających osób, a jednocześnie są przyjazne dla środowiska i pozwalają zmniejszyć ilość odpadów.
Do kuchni restauracyjnej, kawiarni lub innego lokalu gastronomicznego wybierz czyściwa:
Specjalny i dobrze dopasowany do miejsca stojak (ścienny, nablatowy lub na kółkach) umożliwi pobieranie przez pracowników tylko tyle czyściwa, ile jest potrzebne do wykonania danej czynności, a ponadto bardzo usprawni ich pracę i podniesie komfort.
Zobacz polecane czyściwa gastronomiczne dopuszczone do kontaktu z żywnością>>
Poniżej znajdziesz rekomendowane przez nas czyściwa kuchenne - najlepsze jakościowo produkty, które doskonale radzą sobie z wieloma zadaniami.
Pamiętaj, że wybierając wysokiej jakości artykuły sprawiasz, że w Twojej firmie wytwarza się dużo mniej odpadów. Chłonne, wytrzymałe i mięsiste czyściwa są o wiele bardziej wydajne - jeden odcinek wystarczy do wykonania zadania, dzięki czemu rolka wystarcza na dłużej! Mniejsze zużycie to nie tylko mniej śmieci (a więc i niższe koszty związane z ich wywozem), ale też niższe wydatki - zamawiasz rzadziej, a więc w Twojej kasie zostaje więcej pieniędzy.
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o tym, jak oszczędzić bez uszczerbku na bezpieczeństwie i komforcie - skontaktuj się z nami. Przeanalizujemy Twoje potrzeby, a następnie dobierzemy odpowiednie rozwiązanie.
Jeśli szukasz ekologicznych produktów, produkowanych w poszanowaniu środowiska naturalnego, wytwarzanych w całości z surowców z recyklingu - poznaj linię produktów BulkySoft Havana Forte. To artykuły jakości PREMIUM, które powstały z myślą o przyszłości naszej planety. Dowiedz się więcej>>
Zostaw do siebie dane kontaktowe, skontaktujemy się Tobą i sprawdzimy czy i jak możemy Ci pomóc.