Czyściwa gastronomiczne i ręczniki kuchenne - sięgaj tylko po produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością

Czyściwa gastronomiczne i ręczniki kuchenne - sięgaj tylko po produkty dopuszczone do kontaktu z żywnością

Gastronomia to szczególna branża, w której ogromny nacisk kładzie się na zapewnienie najwyższych standardów czystości i higieny, gdzie nie ma miejsca na najmniejsze zaniedbania - w trosce o bezpieczeństwo i zdrowie gości, klientów i obsługi. Wybierając produkty, które są niezbędnym wyposażeniem kuchni i baru w każdym lokalu gastronomicznym należy wybrać te, które mają odpowiednie certyfikaty i wysoką jakość, która niesie szereg korzyści.

Zebraliśmy najważniejsze wytyczne, zalecenia i informacje dotyczące czyściw gastronomicznych i ręczników kuchennych, które polecane są dla branży gastronomicznej. Dowiedz się, co kupić by zapewnić bezpieczeństwo, komfort gościom i personelowi, a jednocześnie zmniejszyć ilość odpadów i obniżyć koszty prowadzenia lokalu.

Bezpieczeństwo jest najważniejsze - certyfikaty dla produktów dopuszczonych do użytku w branży gastronomicznej

Czyściwa gastronomiczne i ręczniki kuchenne są używane w każdej kuchni codziennie i służą do wykonywania przeróżnych czynności - osuszania żywności, wycierania rąk, odsączania płynów, wycierania blatów i sprzętów kuchennych. Muszą one być nie tylko dobrej jakości, ale przede wszystkim powinny posiadać odpowiedni certyfikat dopuszczający je do bezpośredniego kontaktu z żywnością i spełniać odpowiednie normy.

Wybierając czyściwa gastronomiczne i ręczniki kuchenne zwracaj uwagę na to, czy posiadają poniższe certyfikaty - ich logo na opakowaniu świadczy o tym, że produkt jest bezpieczny, pozbawiony nawet śladowych ilości metali ciężkich i zanieczyszczeń, może być stosowany w bezpośrednim kontakcie z żywnością nieprzetworzoną i jest dopuszczony do użytku w przemyśle spożywczym.

 

Czyściwa dla gastronomii - sprawdzaj certyfikaty

Jakie czyściwa gastronomiczne wybrać?

Odpowiedni dobór czyściw gastronomicznych to nie tylko gwarancja bezpieczeństwa - to również znaczne usprawnienie pracy personelu oraz… zmniejszenie wydatków! Dobrej jakości czyściwo kuchenne, umieszczone w odpowiednim dozowniku pozwoli Ci oszczędzić pieniądze!

Pamiętaj, że to co najtańsze nigdy się nie opłaca - jeśli chcesz faktycznie obniżyć swoje stałe wydatki związane z prowadzeniem restauracji lub lokalu gastronomicznego, wybierz takie czyściwa gastronomiczne, które są chłonne, mięsiste i dzięki temu wydajne.

Naszym klientom z branży gastronomicznej rekomendujemy głównie czyściwa celulozowe, które spełniają oczekiwania najbardziej wymagających osób, a jednocześnie są przyjazne dla środowiska i pozwalają zmniejszyć ilość odpadów.

Do kuchni restauracyjnej, kawiarni lub innego lokalu gastronomicznego wybierz czyściwa:

  • w dużych rolach - w zależności od potrzeb możesz zdecydować się na czyściwo w roli o długości nawet 1000 metrów (to aż 2857 odcinków)!
  • z odpowiednio dobranym stojakiem - podajnik sprawi, że czyściwo będzie używane bez marnotrawstwa, wydzielane w odpowiedniej długości odcinkach
  • w różnych kolorach - np. białym i niebieskim, dzięki czemu pracownicy nie będą mylić przeznaczenia danego czyściwa,
  • dopuszczone do kontaktu z żywnością - to konieczność w branży gastronomicznej,
  • produkowane w poszanowaniu przyrody - z certyfikatami ekologicznymi, poświadczającymi ich bezpieczeństwo dla środowiska (np. Ecolabel, PEFC).

Specjalny i dobrze dopasowany do miejsca stojak (ścienny, nablatowy lub na kółkach) umożliwi pobieranie przez pracowników tylko tyle czyściwa, ile jest potrzebne do wykonania danej czynności, a ponadto bardzo usprawni ich pracę i podniesie komfort.

Zobacz polecane czyściwa gastronomiczne dopuszczone do kontaktu z żywnością>>

Czyściwa dla gastronomii - jakość, bezpieczeństwo, ekologia

Poniżej znajdziesz rekomendowane przez nas czyściwa kuchenne - najlepsze jakościowo produkty, które doskonale radzą sobie z wieloma zadaniami.

  • Czyściwa celulozowe świetnie sprawdzą się do odtłuszczania czy osuszania produktów spożywczych, przykrywania potraw czy pozostawiania na nich wypieków do ostygnięcia.
  • Do bardziej wymagających czynności, np. wycierania czy czyszczenia powierzchni z trudnych zabrudzeń czy tłustych plam wybierz czyściwa dwu- lub trzywarstwowe - są najbardziej mięsiste i chłonne, szybko radzą sobie z tego typu trudnymi zadaniami.
  • Czyściwa non woven (niepylące) doskonale sprawdzą się do wycierania i polerowania naczyń kuchennych - nie pozostawiają żadnych śladów, pyłków czy smug.
  • Ekologiczne czyściwa - wykonane w 100% z przetworzonych kartonów i opakowań. To produkty niezastąpione w miejscach, w których przykłada się dużą uwagę do aspektów związanych z ekologią i ochroną środowiska.

Pamiętaj, że wybierając wysokiej jakości artykuły sprawiasz, że w Twojej firmie wytwarza się dużo mniej odpadów. Chłonne, wytrzymałe i mięsiste czyściwa są o wiele bardziej wydajne - jeden odcinek wystarczy do wykonania zadania, dzięki czemu rolka wystarcza na dłużej! Mniejsze zużycie to nie tylko mniej śmieci (a więc i niższe koszty związane z ich wywozem), ale też niższe wydatki - zamawiasz rzadziej, a więc w Twojej kasie zostaje więcej pieniędzy.

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o tym, jak oszczędzić bez uszczerbku na bezpieczeństwie i komforcie - skontaktuj się z nami. Przeanalizujemy Twoje potrzeby, a następnie dobierzemy odpowiednie rozwiązanie.

Jeśli szukasz ekologicznych produktów, produkowanych w poszanowaniu środowiska naturalnego, wytwarzanych w całości z surowców z recyklingu - poznaj linię produktów BulkySoft Havana Forte. To artykuły jakości PREMIUM, które powstały z myślą o przyszłości naszej planety. Dowiedz się więcej>>

BulkySoft Havana Forte